• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Madártej

Hozzávalók

  • 1,5 liter tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 csipetnyi só
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés

Válasszuk kétfelé a tojásokat, a fehérjét üssük egy keverőtálba. Öt dekányi cukorral verjünk belőle kemény habot. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2–3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük egy percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még egy percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával. A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, sózzuk és forraljuk fel újra. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le és hagyjuk jól kihűlni. Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás kávészirup

Tejfölös-szedres pohárkrém

Fügemustár

Répatorta

mascarpone krémmel

Mentás narancs-nektarin jégkrém

Fűszeres cukorszirup

Forró italokhoz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".