• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Színes party-torta

Hozzávalók

A piskótához

  • 160 g liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • 85 g vaj
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 75 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 db tojás
  • 45 g joghurt
  • 135 ml tej

A vajkrémhez

  • 115 g vaj
  • 244 g Koronás Porcukor
  • 40 ml joghurt
  • 1 nagy csipet só

A tetejére

  • színes tortadara

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű tortasütő formát. Egy nagy tálban összedolgozzuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot. Beletesszük a tojást, joghurtot, tejet is. Most hozzáadjuk az előkészített szárazanyagokat. Amikor a massza kész, a kivajazott formába öntjük. 30–40 perc alatt készre sütjük 170 fokon, majd hagyjuk kihűlni. A tetejére a krémhez a vajat a porcukorral magas fordulaton kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot is, és így további 1 percen át habosítjuk. Végül a krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük. Megszórjuk a tetejét színes tortadarával és tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos habcsóktorta

Eper mousse torta

Málnás csokoládé­mousse-torta

Csokis Pavlova torta eperrel, áfonyával

Színes party-torta

Narancsos krémcsokitorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".