• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szőlős, boros sült palacsinta

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2,5 dl tej
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • 1 közepes fürt vörös szôlô
  • 1 közeles fürt fehér szôlô
  • fél dl száraz bor (fehér vagy rosé)
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj

 

Elkészítés

Legegyszerűbb összeturmixolni az alapanyagokat, de lehet kézi habverővel is dolgozni: a tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, fahéjat, apránként felhígítjuk a tejjel. 1 evőkanál vajat felolvasztunk, kerámia formába/jénaiba öntjük a vajat, rá a tésztát. 180 fokon 15–20 perc alatt megsütjük. A szőlőt a borral, cukorral, fahéjjal 5 perc alatt összeforraljuk, és a kisült palacsintára öntjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós aranygaluska meggyszósszal

Szilvás-diós rétes

Almás kuglóf

Duplabogyós-tejpite

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".