Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a rétestésztához:
Hozzávalók a mogyorós-fügés töltelékhez:
A rétestészta elkészítése
A tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép vagy kézi mixer tésztakampójával kb. 7-10 percig gyúrjuk.
Ezután a tésztát kivesszük a tálból, és golyót formálunk belőle.
A tálat forró vízzel kiöblítjük, egy kis olajat csöpögtetünk bele, beledobjuk a tésztát, letakarjuk, és kb. 45 percig hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a mogyorós-füge tölteléket.
A mogyorós-füge töltelék elkészítése
Megmossuk és megtisztítjuk a fügét, majd apró darabokra vágjuk.
Ezután a töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és jól összekeverjük.
A mogyorós-füge rétes elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A rétestésztát egy tiszta, enyhén lisztezett konyharuhára helyezzük, és kitekerjük (olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudjuk).
Ezután ököllel óvatosan vékony téglalap alakúra húzzuk a tésztát, amíg a konyharuha kissé át nem látszik (vigyázzunk, hogy a körmünkkel vagy a túl erős húzással nehogy kilyukasszuk).
Ezután a vastagabb széleket levágjuk, és az olvasztott vajjal megkenjük.
A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és a tésztalap jobb és bal oldalát behajtjuk.
A mogyorós-fügés réteslapot a konyharuha segítségével lazán feltekerjük, és az előkészített tepsire emeljük.
A tojást felverjük a tejjel, és vékonyan rákenjük a rétesre.
A mogyorós-fügés rétest az előmelegített sütő középső rácsán kb. 50-60 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás