• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tejberizs­torta levendulás barack­röszterrel

Hozzávalók

A tésztához

  • 10 dkg zabkeksz
  • 5 dkg olvasztott vaj

A krémhez

  • 1 dl tej
  • 3 dl víz
  • 25 dkg kerekszemű rizs
  • 8 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 db zselatinlap
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál mascarpone

A díszítéshez

  • 4 db őszibarack
  • 2 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2 ág levendula

Elkészítés

A kekszet összetörjük, az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljára simítjuk. Hűtőbe tesszük. A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a rizst és kevergetve puhára főzzük a felhasított vaníliarúddal. Édesítjük, hűlni hagyjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. A tejszínt a mascarponéval habbá verjük és a kihűlt tejberizshez adjuk, közben eltávolítjuk a vaníliarudakat. A zselatint kinyomkodjuk, mikróban felolvasztjuk. és a rizshez keverjük, és a tortaformába simítjuk a krémet. 4 órát hűtjük. Tálalás előtt a barackokat felkockázzuk és a cukorral 3 perc alatt összefőzzük. Levendulával ízesítjük, kihűtjük, majd a tortával kínáljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fatörzs torta nyuszikkal

Narancsos krémcsokitorta

Diós-baracklekváros csigatorta

Máktorta fehércsokis-citrom­krémmel

Diós répatorta

Sütés nélküli epres zebra torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".