• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 110 g Koronás Porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 125 ml olaj
  • 125 ml tojáslikőr
  • 65 g liszt
  • 65 g keményítő
  • 1/2 cs sütőpor
  • 5 ek darált mák

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Lassan öntsük hozzá az olajat és a tojáslikőrt. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a mákkal és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásos részhez. Addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Öntsük a tésztát a kikent, vagy a szilikonos kuglóf formába.

Melegítsük elő a sütőt, és süssük a kuglófot 180 fokon (légkeveréssel 150 fokon) kb. 45 percig.  Miután kivettük a sütőből hagyjuk a formában kihűlni, csak ezután borítsuk ki. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Tipp: Készíthetünk cukormázat is a kuglófra: keverjünk ki 200 g porcukrot 3-4 evőkanál tojáslikőrrel, és kenjük rá a kihűlt kuglófra.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós pöttyös kalács

Áfonyás rakott kifli

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Almás-diós kuglóf

Banánkenyér fügével

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".