• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Hozzávalók

  • 420 g búzaliszt
  • 7 g porélesztő
  • 250 ml langyos tej
  • 25 g cukor
  • 1 csipet só
  • 40 g puha vaj
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 120 g puha vaj
  • 120 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A cukormázhoz:

  • 75 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 evőkanál mascarpone
  • fél evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál forró víz

Elkészítés

A langyos tejbe beleszórunk egy teáskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a maradék cukrot, majd beleütjük a tojást, a felfuttatott élesztőt, és a puha vajat. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük. Akkor jó, ha nem ragad a tálhoz és a kezünkhöz sem. Könnyű, kissé hólyagos tésztát kapunk. Lefedve kb. 45–50 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a puha vajat kikeverjük a barnacukorral és a fahéjjal. A megkelt tésztából lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vastag, kb. 30x50 cm-es téglalapot nyújtunk. Megkenjük a fahéjas vajjal, és feltekerjük. 2–2,5 cm széles szeleteket vágunk belőle, és kivajazott sütőtálba/tepsibe tesszük az így kapott csigákat. Hagyunk köztük helyet, mert még növekedni fognak. 30 percig ismét kelesztjük, majd előmelegítjük a sütőt 170 fokra, és kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat. Közben elkészítjük a cukormázat: az extra finom porcukrot simára keverjük a forró vízzel, majd hozzáadjuk a mascarponét és az olvasztott vajat, és az így kapott mázzal locsoljuk meg a sütőből kivett csigákat (még melegen).

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kávélikőrös golyók

Kókuszos-mákos halmok

Sütőtökös-banános sütemény karamellel

Kókuszlabdák

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Banánkenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".