• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Trópusi ízű írófánk

Hozzávalók

Az írótésztához:

  • 150 g finomliszt (tönkölyliszt)
  • 8 g sütőpor
  • 2 tojás
  • 80 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 ml író (szobahőmérsékletű)
  • 100 ml növényi olaj

    A mázhoz:
  • 250 g fehér bevonócsokoládé (kuvertűr)
  • sárga ételfesték

    Egyéb:
  • fánkforma
  • anánász levelek díszítéshez
     

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Kend ki a fánkformát.

Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd tedd félre.

A tojásokat, kristálycukrot, vaníliás cukrot és vanília kivonatot kb. 10 percig habosítsd, amíg krémes nem lesz.

Add hozzá az írót és az olajat, majd keverd simára.

Ezután add hozzá a lisztes keveréket, és keverd össze óvatosan – csak annyira, hogy egynemű tésztát kapj.

Töltsd a tésztát habzsákba, és nyomd a fánkformába.

Süsd kb. 15–20 percig (tűpróbával ellenőrizd). Néhány perc hűlés után óvatosan vedd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.

Olvaszd meg a fehér bevonócsokoládét vízgőz felett, majd keverj bele egy kevés sárga ételfestéket.

Tedd a fánkokat egy rácsra, és öntsd le őket a színes csokoládéval (a lefolyt csokoládét el lehet tenni újrahasznosításra). Hagyd megszáradni.

A maradék csokoládét töltsd egy eldobható habzsákba, vágd le a végét, és húzz rácsvonalakat a fánkokra. Végül nyomj kis pöttyöket a négyzetekbe.

Tálaláskor díszítsd ananászlevelekkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kávélikőrös golyók

Epres habroló

Pörkölt mandulás cupcake

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Csokis karamellpite

Csíkos kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".