
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az írótésztához:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Kend ki a fánkformát.
Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd tedd félre.
A tojásokat, kristálycukrot, vaníliás cukrot és vanília kivonatot kb. 10 percig habosítsd, amíg krémes nem lesz.
Add hozzá az írót és az olajat, majd keverd simára.
Ezután add hozzá a lisztes keveréket, és keverd össze óvatosan – csak annyira, hogy egynemű tésztát kapj.
Töltsd a tésztát habzsákba, és nyomd a fánkformába.
Süsd kb. 15–20 percig (tűpróbával ellenőrizd). Néhány perc hűlés után óvatosan vedd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.
Olvaszd meg a fehér bevonócsokoládét vízgőz felett, majd keverj bele egy kevés sárga ételfestéket.
Tedd a fánkokat egy rácsra, és öntsd le őket a színes csokoládéval (a lefolyt csokoládét el lehet tenni újrahasznosításra). Hagyd megszáradni.
A maradék csokoládét töltsd egy eldobható habzsákba, vágd le a végét, és húzz rácsvonalakat a fánkokra. Végül nyomj kis pöttyöket a négyzetekbe.
Tálaláskor díszítsd ananászlevelekkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás