• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Trópusi ízű írófánk

Hozzávalók

Az írótésztához:

  • 150 g finomliszt (tönkölyliszt)
  • 8 g sütőpor
  • 2 tojás
  • 80 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 ml író (szobahőmérsékletű)
  • 100 ml növényi olaj

    A mázhoz:
  • 250 g fehér bevonócsokoládé (kuvertűr)
  • sárga ételfesték

    Egyéb:
  • fánkforma
  • anánász levelek díszítéshez
     

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés). Kend ki a fánkformát.

Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd tedd félre.

A tojásokat, kristálycukrot, vaníliás cukrot és vanília kivonatot kb. 10 percig habosítsd, amíg krémes nem lesz.

Add hozzá az írót és az olajat, majd keverd simára.

Ezután add hozzá a lisztes keveréket, és keverd össze óvatosan – csak annyira, hogy egynemű tésztát kapj.

Töltsd a tésztát habzsákba, és nyomd a fánkformába.

Süsd kb. 15–20 percig (tűpróbával ellenőrizd). Néhány perc hűlés után óvatosan vedd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.

Olvaszd meg a fehér bevonócsokoládét vízgőz felett, majd keverj bele egy kevés sárga ételfestéket.

Tedd a fánkokat egy rácsra, és öntsd le őket a színes csokoládéval (a lefolyt csokoládét el lehet tenni újrahasznosításra). Hagyd megszáradni.

A maradék csokoládét töltsd egy eldobható habzsákba, vágd le a végét, és húzz rácsvonalakat a fánkokra. Végül nyomj kis pöttyöket a négyzetekbe.

Tálaláskor díszítsd ananászlevelekkel.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós háromszögek

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Kalács

Pisztáciával és mandulával

Kókuszos-mákos halmok

Churros-spanyol fánk

Meggyes-mogyorós szelet

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".