• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrógombóc eperröszterrel

Hozzávalók

  • 75 dkg túró
  • 2 csipet só
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál Koronás Kristályukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Az eperröszterhez

  • 25 dkg eper
  • 15 dkg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A morzsa készítésével kezdjük: a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk zsemlemorzsát és kevergetve halványbarnára pirítjuk. Egy kerámiatálba szedjük a morzsát.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval, cukorral kemény habot verünk. Ezt követően hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan belekeverjük a túrót és lisztet. Félretesszük addig, míg egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, a vizet megsózzuk. Ha lobog, nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és a vízben kifőzzük. Miután a víz felszínére feljöttek még 2 percig főzzük a gombócokat, majd a morzsával összeforgatjuk őket.

A röszter: egy világos aljú lábast válasszunk, amibe ha beleszórjuk a cukrot, jól elterül, kb 2–3 mm vastagon fedi az edény alját. Alacsony lángon, kevergetés nélkül, időnként megrázogatva a lábast karamellt készítünk, majd felöntjük 1 dl meleg vízzel, hagyjuk hogy felolvadjon benne a karamell. Végül hozzáadjuk az epreket és pár perc alatt készre főzzük a rösztert.

A gombócokat tányérokra szedjük, az eperröszterrel tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés-kókuszos tekercs

Túrós áfonyás zsemik

Csokis mandulás keksz

Ribizlis focaccia

Kávélikőrös golyók

Almás tatin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".