
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók
7 dl víz
1 kg Koronás Szirupcukor bodzavirágokhoz és gyógynövényekhez
10 tányér bodzavirág
250 g uborka
3 lime
Elkészítés:
A bodzavirágszálakat jól rázzuk meg, majd távolítsuk el az erős szárakat. Forraljuk fel a vizet, és a szirupcukrot oldjuk fel a forró vízben, majd forraljuk fel, amíg a keverék tisztává válik. Öntsük a cukoroldatot a bodzavirágokra.
Hámozzuk meg az uborkát, és szeleteljük fel. A lime-okat facsarjuk ki. Hagyjuk kihűlni a szirupot, majd adjuk hozzá az uborkaszeleteket és a lime levét. Lefedve hagyjuk 24 órán át ázni.
Szűrjük le a szirupot, forraljuk 3 percig, majd még forrón töltsük steril üvegekbe, jól zárjuk le és hűvös helyen tároljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás