• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vaníliás csillag glazúrral

Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A glazúrhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 200g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1-2 csepp ételfesték

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát és szúrjuk ki a kekszeket. 8-10 perc sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket.

Tegyük a tojásfehérjét egy tálba, és kezdjük el kissé felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá  a porcukrot és a citromlevet. Kb. 10 percig keverjük habverővel. A glazúr akkor lesz jó, ha lassan folyik le a habverő lapátjáról. Ha túl szilárd lenne, cseppenként adjunk hozzá citromlevet. A glazúrt helyezzük habzsákba és vonjuk be a kekszek teljes felületét. A márványos hatás eléréséhez az ételfestéket tegyük egy fogvájóra, helyezzünk el pontokat a fehér glazúrban a segítségével, majd a fogvájóval húzzuk szét a pontokat tetszőlegesen. 

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Házi túrós pite

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Mogyoróvajas szaloncukor

Áfonyás rakott kifli

Farsangi brownie

Epres-rebarbarás túrótekercs

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".