• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vasárnapi kuglóf krémsajtos toppinggal

Hozzávalók

23 cm átmérőjű kuglóf forma

  • 4 tojás
  • 150 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 150 g növényi olaj, semleges pl. napraforgóolaj
  • 300 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár natúr joghurt, krémes vagy tejföl

Topping:

  • 50 g vaj
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 100 g zsíros krémsajt
  • 1-2 csepp lila ételfesték (csak ha szeretnénk)

 

  • Friss ibolya, ehető díszítéshez
  • 23 cm átmérőjű kuglóf forma
  • egy kevés vaj a kenéshez
  • egy kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

A tortaformát egy kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon le a tészta.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

A cukrot és a tojásokat habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat.

A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a joghurttal felváltva a habos tojásos keverékhez keverjük.

A formába öntjük, és körülbelül 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Közben megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a cukorral. Végül belekeverjük a krémsajtot és az ételfestéket (ha szeretnénk). A hűtőben lehűtjük.

A kihűlt kuglófra kenjük a krémsajtos bevonatot és az ibolyákkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pudingos szív túrós tésztából

Marcipános-lekváros leveles

Almás tatin

Gyümölcsös morzsasüti

Céklás-csokis sütemény

Almás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".