• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Vörös áfonyás fordított sütemény

Hozzávalók

  • 15 dkg friss vörös áfonya (vagy más mirelit bogyós gyümölcs)
  • 20 dkg vörösáfonya-lekvár
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 18 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg Koronás Aranybarna Cukor
  • 4 db tojás
  • 10 g vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • ízlés szerint Koronás Porcukor

Elkészítés

Tegyük egy kis lábasba a vörös áfonyát, szórjuk rá a cukrot, és kanalazzuk hozzá a lekvárt. A vörösáfonya-lekvár helyett használhatunk más bogyós gyümölcsből készített lekvárt, de azért legyen összhangban a felhasznált fagyos vagy friss gyümölccsel. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk jól össze. Párszor érdemes megkeverni, mert könnyen odaéghet. Ha összeforrt, hagyjuk kissé kihűlni. A tésztához szórjuk a lisztet egy nagy keverőtálba, tegyük hozzá a sütőport, keményítőt, vaníliás cukrot, barnacukrot. Üssük hozzá a tojásokat, majd csorgassuk bele a felolvasztott vajat. Fakanállal vagy elektromos keverővel dolgozzuk sűrű masszává. Kenjünk ki vajjal 6–8 db pudingformát, vagy egy nagyobb méretű tűzálló tálat. Kanalazzuk az aljára a gyümölcsös keveréket, majd tetejére az elkészített masszát. Vigyázzunk, csak háromnegyedig töltsük meg tésztával, mert sütéskor könnyen kifolyhat. Tegyük tepsibe, öntsünk alá egy liternyi vizet, fedjük le alufóliával és forró, 150 fokos sütőben gőzöljük készre egy óra alatt (légkeveréses sütő). Ha elkészült, hagyjuk 5–10 percet hűlni, majd borítsuk ki a formából. Szórjuk meg porcukorral, és még langyosan fogyasszuk el. Vaníliafagylalttal is nagyon finom. Ha picivel több gyümölcsös tölteléket készítünk, a tetejére tálaláskor még kanalazhatunk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-diós-barackos süti

Áfonyás piskótatekercs

Máglyarakás

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Diórolád

Kakaós pöttyös kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".