• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Bohócos kekszek

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 8 dkg aszalt áfonya

A díszítéshez:

  • 20 dkg fehér fondant
  • piros cukordrazsék
  • ezüst színű, szív alakú díszítőcukrok
  • színes dekorcukrok
  • fekete cukortoll

Elkészítés

A vajat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, zabpelyhet, áfonyát. A masszából diónyi darabokat csípünk és először gombócokat formázunk, majd ellapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a kekszeket és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Ha kihűltek a kekszek, kevés keményítőt szórunk a munkafelületre, ezen átdolgozzuk a fondantot, majd kinyújtjuk és a kekszek méretének megfelelő nagyságú köröket szúrunk ki belőle. A fondantot kissé megnedvesítjük és a kekszre fektetjük. A bohócok orra piros cukordrazsé, szemeiket, szájukat cukortollal, vagy dekorcukorral formázzuk. A hajuk helyénél ecsettel megnedvesítjük a fondantot és rászórjuk a tarka dekorcukrokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszcsók

Csokigombok

Chilis mandulás karika

Lime-os keksz

Ropogós narancsos zabpehelylisztes keksz kukorica­pehellyel

Színes gyerekzsúr­keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".