• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Churros-spanyol fánk

Hozzávalók

  • 175 ml víz
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 125 g liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • étolaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 25 g vaj

Elkészítés

A vizet a vajjal és a vaníliával felforraljuk. A lisztet, sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, közepébe mélyedést alakítunk ki. A forrásban lévő vizet a lisztes részhez öntjük, majd egy fakanállal gyorsan keverve tésztává dolgozzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a tésztát egy 1–2 cm átmérőjű csillagcsöves habzsákba tesszük. A forró olaj fölött 10 cm-es csíkokat nyomunk a tésztából, majd egy ollóval elvágjuk őket, hogy az olajba essenek a tészták. Aranybarnára sütjük, majd az olajból kivéve fahéjas cukorba forgatjuk őket. Csokoládé- vagy gyümölcsszósszal kínáljuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás répasütik bögrében sütve

Nyuszibriósok

Szőlős, boros sült palacsinta

Málnás zabszelet

Narancsos kuglóf

Banánkenyér

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".