• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis csillagok

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 250 g vaj
  • 250 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 150 g liszt

A glazúrhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 250 g Koronás Extra Finom Porcukor

 

Elkészítés

A csokoládét gőz felett olvasszuk meg és válasszuk közben szét a tojásokat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat, a barna cukorral és a tojássárgájával keverjük ki krémesre, majd adjuk hozzá a langyos olvasztott csokoládét. Felváltva kanalazzuk hozzá a lisztet és a felvert tojásfehérje habot.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük és süssük kb. 20 percig. Végezzünk tűpróbát. A kihűlt tésztából szúrjunk ki eltérő méretű csillagokat, díszítsük őket glazúrral, jégcukorral vagy cukorgyöngyökkel.  Hagyjuk a mázat megszáradni, majd helyezzük egymásra, hogy csodálatos karácsonyfákat kapjunk.

TIPP: A maradék tésztát felhasználhatjuk cakepops készítéséhez!

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-narancsos bejgli

Bodzás-epres palacsinta

Hot Cross Bun

Vaníliás-rumos korongok

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Gluténmentes (GM) amerikai palacsinta mentás eperszósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".