• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokis-mandulás gyümölcskenyér

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje (20–22 dkg) 
  • csipet só
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 5 dkg stiftelt mandula (mandulahasábok, de lehet durvára vágott mandula is)
  • 10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
  • 10 dkg étcsokoládé aprítva
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A fehérjéket a csipet sóval elkezdjük felverni, mikor már félig kész, részletekben hozzáadjuk a porcukrot is és kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a lisztet, gyümölcsöket, mandulát, darabokra vágott csokoládét, végül az olvasztott vajat is. Kivajazott, lisztezett kenyérformába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 25–30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Tálaláskor porcukorral szórjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres piskótarolád

Barack­lekváros-csokis babka

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Almás tatin

Mogyorós karamella

Citromos-ricottás rizsfelfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".