• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés brownie karamell­habbal

Hozzávalók

  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 250 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Szitáljuk a kakaóport egy keverőtálba, tegyük hozzá a vajat és a barnacukrot, majd vízgőz fölött olvasszuk fel. Kevergessük addig, míg a vaj el nem olvad, majd hagyjuk kissé kihűlni. Utána keverjük hozzá az egész tojásokat, a kókuszreszeléket, a liszt és a sütőpor keverékét. Kenjünk ki vajjal, és hintsünk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, ebbe töltsük a tésztát. Tegyük sütőbe, és 150–160 fokon süssük körülbelül 40–45 percen keresztül. (Hőlégkeveréses sütő ajánlott.) Vágjuk kockákra, vagy pohárral szúrjunk kör alakú adagokat a süteményből, kanalazzunk rá a karamellhabból, majd csorgassuk meg a karamellszósszal. A karamellhabhoz szórjuk a kristálycukrot egy lábasba, olvasszuk aranybarnára, majd tegyük bele a vajat, és öntsük fel egy deciliternyi tejszínnel. Forraljuk pár percig, míg a cukor teljesen el nem olvad, utána hűtsük le. Verjük fel kemény habbá a tejszínt, majd óvatosan keverjünk bele pár evőkanállal a karamellszószból.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános-meggyes kuglóf

Málnás lepény

Diós krémes süti

Almarózsa

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Kókuszlabdák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".