• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 5 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 40 dkg dió
  • 30 dkg Koronás Kristálycukor
  • 8 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál jégcukor vagy dekorcukor a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához a lisztet a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, csipet sót és amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben a cukrot alacsony láng felett karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a meleg tejszínt, végül a durvára vágott diót. Narancs héját reszeljük hozzá. Lisztezett felületen akkorára nyújtjuk a tésztát, hogy egy 26 cm-es piteformán túllógjon. A felesleget levágjuk. A tésztát villával megböködjük, majd sütőpapírral leborítjuk és nehezékkel sütjük 20 percet. A nehezéket leszedjük és a karamelles diót beletöltjük. A maradék tésztából csillagokat szaggatunk, tojás sárgájával lekenjük és jégcukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Jégcukor helyett sütés után használhatunk bármilyen dekorcukrot a díszítéshez.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gyors mákos-tejfölös bögrés sütemény

Kókuszlabdák

Mákos golyók lekvárral

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Málnás sütemény

Vaníliás csillag glazúrral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".