• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Diós krémes süti

Hozzávalók

A diós piskótához:

  • 5 db tojás kettéválasztva
  • 10 evőkanál víz
  • 300 g Koronás Kristálycukor
  • 250 g búzaliszt
  • csipetnyi só
  • 1 tasak sütőpor
  • 100 g darált dióbél

A diós krémhez:

  • 200 ml tej
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 200 g puha vaj
  • 200 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 150 g darált dióbél

A csokibevonathoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 mokkáskanál étolaj

Elkészítés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. Lazán összeforgatjuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és óvatosan összekeverjük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelt kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a masszát. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk. 10 perc elteltével lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a diós krémet:  a tejet egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Közepes lángon melegítjük, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük az extra finom porcukorral, majd a tejes krémhez adjuk. Kihabosítjuk, majd a végén hozzáadjuk a darált diót is, és simára keverjük. A krémet a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, és hűtőbe tesszük. Ha kissé megdermedt a krém, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadunk egy pici étolajat, és ezt csorgatjuk a krém tetejére.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Kakaós Battenberg-sütemény

Pisztáciás kuglóf

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Almás tatin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".