• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Kakaós Battenberg-sütemény

Hozzávalók

  • 200 g puha vaj
  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 10 g cukrozatlan kakaópor

A fondant-hoz:

  • 500 g + néhány evőkanál Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál méz

Továbbá:

  • kb. 100 g baracklekvár

Elkészítés

A puha vajat habosra verjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és kikeverjük. 190 g liszttel összeforgatjuk a sütőport, és a tojásos keverékhez adjuk. A massza mennyiségét megmérjük, és kettéosztjuk. Az egyik adaghoz hozzáadunk 10 g lisztet, a másikhoz 10 g cukrozatlan kakaóport. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előkészítünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit, és sütőpapírral béleljük ki úgy, hogy a közepébe teszünk egy elválasztólapot is szintén sütőpapírból. Az egyik felébe kerül a világos massza, a másik felébe a barna massza. Így két, kb. 10 cm széles süteményt kapunk majd. 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. A fondant-hoz kimérjük az 500 g extra finom porcukrot, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén. A zselatint elkeverjük a vízben, majd vízgőz felett tovább keverjük, míg teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a mézet és a vajat is, és beleöntjük a mélyedésbe. Kanállal összekeverjük, közben evőkanalanként adagoljuk még hozzá a porcukrot. Ha kanállal már nem keverhető, kézzel gyúrjuk. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a gyurmának. Ha ez megvan, folpackba csomagoljuk, és pár órán át pihentetjük, majd keményítővel megszórt felületen 2–3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kihűlt süteményeket hosszában kettévágjuk, így lesz két sárga és két barna darab. Sakktábla mintájára összeragasztjuk őket az enyhén felmelegített lekvárral, majd az egészet kívülről is bekenjük lekvárral, és így vonjuk be a kinyújtott fondant lappal.  Hűtőbe tesszük 1–2 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Eperpite

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Diós-nugátos kekszek

Kókuszkocka

Kókuszos-málnás pite

Mini tejpite

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".