• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Dupla csokikrémes torta

Hozzávalók

Az alaphoz:

  • 3 db tojás
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 50 ml étolaj
  • 60 g búzaliszt
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • fél tasak (6 g) sütőpor

A csokikrémhez:

  • 150 ml hideg habtejszín
  • 50 g étcsokoládé
  • 30 g Koronás Extra Finom Porcukor

A narancsos-fehércsokis krémhez:

  • 100 ml hideg habtejszín
  • 40 g fehér csokoládé
  • fél narancs reszelt héja
  • 30 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 20 g étcsokoládé a márványozáshoz

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk és kakaóporral szórjuk körbe. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sót, a kakaóport és a sütőport, és összedolgozzuk. Lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. A tortaformába öntjük a masszát és kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, elkészítjük a csokikrémet a tetejére: az étcsokoládét megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, majd belecsorgatjuk az olvasztott csokit is, és tovább habosítjuk. Az így kapott krémet a süteményalapra kanalazzuk, és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. A narancsos-fehércsokis krémhez megolvasztjuk a fehér csokoládét, és félretesszük hűlni. Ha langyosra hűlt, felverjük a tejszínt az extra finom porcukorral, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és az olvasztott fehér csokit, és tovább habosítjuk. A krémet a csokikrém tetejére kanalazzuk, és elsimítjuk. Olvasztott csokit csorgatunk rá, és egy villával, vagy hegyes késsel márványos mintát rajzolunk a krémbe. Hűtőbe tesszük egy órára.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Marcipános-diós-szilvás csigatorta

Írkávés sajttorta

Csokimousse tortácskák csokitojásokkal

Klementin torta

Fordított szilvatorta (szilvás tarte tatin)

Valentin napi torta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".