• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Flódni

Hozzávalók

  • 50 dkg omlós tészta
  • 25 dkg mák vagy dió
  • 12 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 3 dkg mazsola
  • 4 dkg édes morzsa
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint citrom reszelt héja
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 25 dkg Jonathán alma
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vágott dió
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés

Az omlós tésztához a vajat a liszttel morzsalékossá alakítjuk, majd hozzáadjuk a Koronás Porcukrot, tojássárgákat és az oldott élesztőt (ezt nem szabad felfuttatni!), végül a sót. A tésztát közepes keménységűre gyúrjuk majd négy egyenlő részre osztjuk. 3–4 mm vastag lapot készítünk belőle és az első lapot a tepsi aljába tesszük. Egyenletesen elkenjük rajta a máktölteléket, majd erre kerül a második tészta, erre pedig a diótöltelék. Befedjük egy újabb tésztalappal, majd ráhelyezzük a hámozott, szeletelt, ízesített almát, majd ismét lefedjük tésztával. Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben 45–50 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. Tálaláskor Koronás Porcukorral hintsük meg. Forrázott töltelékek: a vizet Koronás cukorral, mézzel felfőzzük és a darált dióra, illetve mákra öntjük, majd a töltelékek egyéb hozzávalóit is hozzákeverjük. A tésztára csak kihűlés után kenjük!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszlabdák

Mogyorós-fügés rétes

Céklás fészek

Farsangi brownie

Almás-diós falatok

Toffee karamell-almás süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".