• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kaiser smarni

Hozzávalók

  • 0,125 l tej
  • 75 g liszt
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 10 g vaj
  • ízlés szerint rumba áztatott mazsola
  • bőségesen Koronás Porcukor
  • gyümölcslekvár

Elkészítés

Egy órával a császármorzsa-készítés előtt áztassuk be a mazsolákat rumos vízbe! A tejet, lisztet, a vaníliarúd magjait és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. Eközben egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk. Közepes hőfokra előmelegítjük a serpenyőt. A fehérjehabot a tojássárgás keverékhez keverjük, majd a forró serpenyőbe öntjük. Megszórjuk a mazsolával, majd bőségesen porcukorral. Amikor a palacsinta alja szép aranybarna, megfordítjuk a palacsintát. A legegyszerűbb, ha a „palacsintát” rácsúsztatjuk egy tányérra, majd a serpenyőt ráborítjuk, és ugyanezzel a mozdulattal megfordítjuk. Így a teteje kerül alulra. Készre sütjük. Egy fakanállal kockákra vágjuk, és porcukorral meghintve, akár lekvárral tálaljuk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis mandulás keksz

Ropogós puffasztott rizs-oreo szelet

Epres-mandulás fehércsokis galette

Epres csokis minipite

Epres piskótarolád

Csokifészek tojásokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".