• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mákos vaníliás kifli

Hozzávalók

  • 100 g darált mandula
  • egy narancs héja
  • egy citrom héja
  • 30 g Koronás Porcukor
  • 250 g liszt
  • 180 g vaj
  • 100 g méz
  • 50 g darált mák
  • csipet só
  • 1 cs. vaníliás cukor

 

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót mérjük egy keverőtálba és  gyúrjuk sima tésztává. Formázzunk egy kb. 1 cm átmérőjű tekercset a tésztából, vágjunk 1 cm-es darabokat belőle, és formázzuk kifliké.

Helyezzük őket sütőlemezre és 180 ° C-ra előmelegített sütőben süssük őket kb. 12 perc alatt aranysárgára. Még melegen forgassuk porcukorba, vagy ha kihűltek hintsük meg a tetejüket porcukorral.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrós-mascarponés torta

bodzával és rózsaszirmokkal

Lekváros amarettini

Kakaós háromszögek

Lekváros csigák

Eperpite

Epres piskótarolád

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".