• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Nektarinos-diós Lepény

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 5 dkg Koronás kristálycukor
  • csipet só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10 dkg darált dió
  • fél dl tej/tejszín
  • 3 dkg Koronás Aranybarna cukor
  • negyed tk fahéj
  • 2 nektarin
  • Koronás Extra Finom porcukor

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd alaposan kidagasztjuk. A tálat lefedjük és a tésztát duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, óvatosan enyhén lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk kb. 24 cm-es kör alakúra. Egy kerámia/fém sütőformát vajjal/olajjal kikenünk és ebbe fektetjük a tésztát.

A darált dióból, cukorból fahéjból a tej hozzáadásával krémet készítünk és a tésztára kenjük. A nektarinokat vékony cikkekre vágjuk és a diós részre fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.

TIPP: Vanília fagyival komplett desszertet varázsolhatunk belőle.  

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pekándiós csokis sütemény

Finom mákos-túrótorta

Almás kuglóf

Almakompót fahéjas krémmel

Kaiser smarni

Mákos golyók lekvárral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".