• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sütőben sült szilvalekvár

Hozzávalók

  • 5 kg szilva
  • 10 evőkanál Koronás Befőzőcukor 2:1
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A szilvát megmossuk, felezzük és kimagozzuk. Tepsibe töltjük a szilvákat. Ne tegyünk bele sokat, nehogy a leve kifolyjon a sütőbe! A cukrot rászórjuk, a citromlét rálocsoljuk és alaposan átkeverjük. Alufóliával lefedjük és 150 fokos sütőben 4–5 órán át sütjük. Több tepsivel is dolgozhatunk, ha a sütőnk légkeveréses. Óránként érdemes átkeverni, ha nagyon sülne, vegyük lejjebb a hőfokot. Steril üvegekbe töltjük, fejre állítjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Eper-málna-kivi lekvár

Fügelekvár

Mézes fügelekvár

Sütőtökös almalekvár

Eperlekvár

Mézes citromos almalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".