• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Túrós nyuszikekszek

Hozzávalók

  • 400 g liszt
  • 200 g túró
  • 50 ml tej
  • 1 tojás
  • 100 ml olaj
  • 70 g Koronás Porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 20 g sütőpor
  • 80 g vaj (a lekenéshez)
  • 80 g Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor (a forgatáshoz)
  • 1 cs vaníliás cukor (a forgatáshoz)

Elkészítés

A túrót, a tejet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, valamint a tojást, a citromhéjat és az olajat tegyük egy tálba, és dolgozzuk jól össze. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd ezt is adjuk a túrós részhez és gyúrjuk sima tésztává.

Melegítsük elő a sütőt, majd kissé lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagra. Szúrjuk ki a nyusziformákat, vagy más húsvéti formát. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal. Süssük a nyuszikat körülbelül 10 percig, közben keverjük össze a finomszemcséjű kristálycukrot a vaníliáscukorral.

Miután kivettük a nyuszikat a sütőből, ismét kenjük meg őket olvasztott vajjal, és forgassuk őket a vaníliáscukorba. Ezután egy rácson hagyjuk őket kihűlni.

Tipp: A túróval készült tészta frissen a legfinomabb. 1-2 napig eltartható légmentesen lezárt tárolódobzan, de ez a típusú tészta gyorsan kiszárad.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Spekulatius-praliné

kétféle bevonattal

Mesekeksz

Spekuláciusz

Vegán rácsos keksz

Vaníliás-rumos korongok

Egyszerű alapkeksz

Amerikai fekete-fehér sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".