• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Vegán rácsos keksz

Hozzávalók

  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 150 g búzaliszt
  • 70 g darált dió
  • 75 g Koronás Porcukor
  • 225 g vegán margarin
  • 1 csipet fahéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 50 ml növényi tej (pl. kókusz, zab, mandula, rizs)

Elkészítés

A vegán margarint daraboljuk fel és valamennyi hozzávalóval gyúrjuk gyors mozdulatokkal sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztát lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, és óvatosan nyomjunk rá egy rácsot a tészta teljes felületére. Szúrjuk ki a kekszeket és süssük őket kb. 8-10 percig. Ragasszuk össze a rácsos kekszeket lekvárral vagy diókrémmel.

Tipp: Gömb formában is nagyon szépen mutatnak a kekszek! Ehhez formázzuk a tésztát golyókká, és egyenként, óvatosan nyomjuk rá a rácsot. 

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Barackos lepény

Szőlős-csokis gyümölcskenyér

Brownie

szezámmaggal

Diós krémes süti

Bodzás palacsinta eperlekvárral

Tojásmentes rebarbara-eper felfújt

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2022 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".