• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás-diós kuglóf

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 20 dkg Koronás Kristálycukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 35 dkg pucolt alma (kb. 2 db)
  • 10 dkg dió
  • 0.5 teáskanál fahéj
  • 2 dl olaj

Elkészítés

A tojásokat a cukorral sűrű, világos krémmé keverjük karos robotgéppel. A lisztet, a sütőporral, a szódabikarbónával elkeverjük. Száraz serpenyőben megillatosítjuk a diót és durvára vágjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát kiszedjük és almareszelőn lereszeljük. A lisztes részt a tojásos részhez adjuk, majd hozzáadjuk a reszelt almát, a durvára vágott diót, majd ízesítjük fahéjjal és az olajjal összekeverjük a tésztát. Alaposan kivajazunk egy kuglófformát, vagy szilikonformát használunk (ezt nem kell vajazni), beleöntjük a tésztát, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyuszibriósok

Mézes puszedli

Fordított karamellás körtetorta

Áfonyás sajttorta Babka

Babka

Csokis magvas kockák

Csokoládés mangós poke cake

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".