• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Epres piskótarolád

Hozzávalók

  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 140 g Koronás Kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • 40 g olvasztott vaj
  • 60 ml habtejszín
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál citromlé
  • 45 g liszt
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 140 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • ízlés szerint friss eper

Elkészítés

A tojássárgákat a cukor felével habosítsuk fel. Keverjük hozzá az olvasztott vajat és tejszínt. Szitáljuk hozzá a lisztet. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és levét is. Egy csipet sóval és a cukor másik felével habbá verjük a tojásfehérjét is. A kettőt összekeverjük és egy szilikonos sütőpapírral fedett gáztepsin egyenletesen elkenjük. 180 fokon kb. 10–12 perc alatt készre sütjük légkeveréssel. Mikor kisült, hagyjuk kihűlni. Eközben elkészítjük a krémet. A habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét pedig keverjük simára a porcukorral. Végül a tejszínhabot keverjük össze alaposan a mascarponés résszel és kész is a krém. Ha a piskóta teljesen kihűlt, egyenletesen kenjük el rajta a krémet, a krém tetejére rakjunk ízlés szerint friss, felkockázott vagy vékonyra szeletelt epret. A roládot csavarjuk fel, szeletelésig hűtőben hagyjuk állni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Vaníliás-rumos korongok

Farsangi brownie

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Banánkenyér

Tiramisu Taco

Hot Cross Bun

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".