• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kókuszos-diós-barackos süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg datolya
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg dió

A krémhez

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál Koronás Porcukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 4 db zselatinlap

A tetejére

  • 6 szem sárgabarack
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

A datolyát feldaraboljuk, a kókuszreszeléket a dióval kissé megpirítjuk, majd mindet aprítóba tesszük és összedaráljuk (kevés vizet adhatunk hozzá, ha nehezen menne). A kapott masszát egy 20x30as formába simítjuk. A natúr joghurtot a mascarponéval, porcukorral és a fél citrom reszelt héjával összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. A zselatint kinyomkodjuk, mikróban felolvasztjuk, és a joghurtkrémhez keverjük és a tortaformába simítjuk a krémet. 3–4 órát hűtjük. A cukrot világos aljú edényben karamellizáljuk és hozzáadjuk a kókuszt. Olajjal vékonyan megkent alufóliára simítjuk, ha kihűlt összetörjük a kókuszgrillázst. A barackokat negyedekbe vágjuk, a torta tetejére tesszük és a grillázzsal megszórva szeleteljük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Piña Colada-s buborékos

gofri sült ananásszal

Olajban sült perec

Kurkumával, gyömbérrel

Mákos-diós smarni

Kakaós kekszek

nyomdázott fondanttal

Kakaós mini Pavlova

Citromos almaraguval

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".