• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Narancsos eperlekvár

Hozzávalók

  • 1,5 kg eper
  • 50 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1
  • 2 db narancs héja és leve
  • 1 db vaníliarúd

Elkészítés

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felét leturmixoljuk, a másik felét feldaraboljuk. Összekeverjük a befőzőcukorral, a narancsok reszelt héjával és facsart levével, valamint a vaníliarúd kikapart magjaival. 10 percig rotyogtatjuk, majd sterilizált üvegekbe töltjük a forró lekvárt, tetejét rátekerjük és 5 percig fejre állítjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres banándzsem

Citromfüves sárgabarack­­lekvár meggyel

Vaníliás citromlekvár

Eper-rózsabors dzsem

Konyakos meggylekvár

Egreslekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".