• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Sült almás puncs

Hozzávalók

  • egy citrom héja és leve
  • 900 ml gyümölcsös fehérbor
  • 600 ml almatea
  • 200 ml almalé
  • 60 g Koronás Kandiscukor
  • 1 rúd vanília
  • 3 rúd fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 4 – 5 szegfűszeg
  • 3 db alma

Elkészítés

Hámozzuk meg a citromot, majd facsarjuk ki a levét. Melegítsük fel egy edényben a fehérbort, almateát és almalevet a citromhéjjal, citromlével és a kandiscukorral, de ne forraljuk fel. Adjuk hozzá a fűszereket egy teatartóban. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk szeletekre és adjuk a főzethez párolódni. Vegyük vissza a hőfokot, és hagyjuk egy órán át főni. Távolítsuk el a fűszereket és az almaszeleteket. Ízlés szerint almaborral is gazdagíthatjuk tálaláskor.

Tipp: tálaláskor a poharakba tehetünk fahéjat, rozmaringot vagy levendula ágat. 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gránátalmás ciderpuncs

Édes&sós toffie shake

Karácsonyi eggnog

Citrus-szőlő puncs

alkoholmentes

Fűszeres cukorszirup

Forró italokhoz

Fahéjas diólikőr

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".