• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Pudingos szív túrós tésztából

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

A tésztához

  • 250 g sovány túró
  • 70 g semleges ízű olaj
  • 80 g tej
  • 60 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 1 nagy csipet só
  • 460 g finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A pudinghoz

  • 350 ml tej
  • 50 ml tejszínhab
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 evőkanál Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor

A díszítéshez

  • áfonya, málna
  • Porcukor Malom

 

Elkészítés

A pudingot a megadott hozzávalókból a csomagolás utasításai szerint elkészítjük. Hagyjuk kihűlni.

A túrós tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a sót habverővel összekeverjük, hogy homogén keveréket kapjunk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Először fakanállal keverjük össze, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát elfelezzük, és mindkét tésztafelet téglalap alakúra nyújtjuk.

Késsel hosszában kb. 3-3,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.

A pudingot egy eldobható habzsákba töltjük, levágjuk a hegyét, és a csíkokra nyomjuk. Figyelem: hagyjunk ki néhány centimétert a tésztacsík közepén, hogy a szív hegyét szépen össze lehessen nyomni.

Az áfonyát és a málnát apró darabokra vágjuk, és eloszlatjuk a puding tetején.

A két végénél feltekerjük. A csúcsát nagyon szépen formázzuk meg, hogy a szív alak sütés után is könnyen felismerhető legyen.

Ha szeretnénk, a közepébe még több pudingot nyomhatunk.

A szíveket az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk cukorral.

Megjegyzés: A szívek sokáig szaftosak maradnak - és a tészta sem keményedik meg. A legjobb légmentesen lezárt edényben tárolni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés mangós poke cake

Datolyás-diós keksz

Karamellás-túrókrémes csokoládétorta

Citromos puszedli

Lekváros bukta

Pörkölt mandulás cupcake

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".