• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Áfonyás sajttorta Babka

Hozzávalók

Hozzávalók egy püspökkenyér sütőformához

Az élesztős tésztához

  • 500 g liszt
  • 30 g friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 5 g só
  • 80 g Koronás Kristálycukor
  • 80 g puha vaj
  • 1 citrom héja
  • 1 tojás (M-es méret)
  • 250 ml szobahőmérsékletű tej
  • 1 tojás és egy kis tej a kenéshez

Az áfonyás sajttorta töltelékhez

    • 400 g krémsajt
    • 1 citrom héja
    • 80 g Koronás Porcukor
    • Egy kevés őrölt Bourbon vanília
    • 1 evőkanál búzadara
    • 200 g áfonya

Elkészítés

Az élesztős tészta elkészítése

Először a száraz hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és egy kanállal összekeverjük. (Ha friss élesztőt használunk, egyszerűen belemorzsolhatjuk a tésztába.)

Ezután hozzáadjuk a vajat, a tojást és a tejet, majd egy kézi mixer tésztakampójával vagy konyhai robotgéppel kb. 10-15 percig gyúrjuk a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. (A tésztának el kell válnia a tál oldalától és aljától.)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kezünkkel golyóvá formázzuk, majd visszatesszük a tálba, és letakarjuk egy tiszta konyharuhával.

Az élesztős tésztát meleg helyen kb. 40 percig hagyjuk kelni. Jelentősen meg kell kelnie.

Az áfonyás sajttorta töltelék elkészítése

A krémsajtot a cukorral, a citromhéjjal, a búzadarával és az őrölt vaníliával kézzel összekeverjük.

Az áfonyás sajttorta Babka elkészítése

Egy kevés vajjal vagy sütőspray-vel kikenünk, majd kilisztezünk egy püspökkenyér sütőformát.

A megkelt élesztős tésztát lisztezett munkafelületen kb. 5 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk.

A krémsajtos keveréket egyenletesen elterítjük a tésztán, és a tetejére tesszük az áfonyát.

A rövid oldal mentén feltekerjük a tésztát, majd hosszában kettévágjuk. (Ha szétvágtuk őket, akkor láthatjuk a tölteléket)

A két szálat áttekerjük egymáson, összenyomjuk a végeket, és a babkát óvatosan az előkészített formába helyezzük.

A formát ismét letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és további 15 percig kelni hagyjuk.

Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel, és felverünk egy tojást egy kevés tejjel.

Az áfonyás sajttorta babkát egyenletesen megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd az előmelegített sütő alsó harmadában kb. 45-50 percig sütjük. (Ha a babka teteje túl sötét lesz, fedjük le alufóliával, és fejezzük be a sütést)

Hagyjuk kihűlni, majd fordítsuk ki a formából, és azonnal fogyasszuk el.

 

Tipp: Az áfonyás sajttorta babka remekül szeletelhető és fagyasztható. Így mindig van kéznél valami finomság egy spontán nyári piknikhez.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Kakaós háromszögek

Churros-spanyol fánk

Kakaós Battenberg-sütemény

Narancsos kuglóf

Koronás Cukor karácsonyi sütemény

Mandulás áfonyás torta fehércsokis krémmel

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".