Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
35 darab
A tésztához:
A grapefruit zseléhez:
A díszítéshez:
200 ml forró vizet öntünk egy tálba, és két-három percig állni hagyjuk. Ezután kiöntjük a vizet, és megszárítjuk a tálat. Ebbe a tálba tesszük a vajat, a cukrot, a fűszereket, a sót és egy citrom héját, hozzáadjuk a tojást, majd sima tésztává keverjük. Nem kell túlságosan felverni a masszát.
Óvatosan belekeverjük a lisztet, valamint a keményítő és mák keverékét. Miután kikevertük a masszát, azonnal egy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük, és kis rózsákat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kis helyet hagyva közöttük. Egy fakanál felfelé fordított végét lisztbe mártjuk, és minden rózsába egy kis lyukat szúrunk.
170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt enyhén aranyszínűre sütjük. Kivesszük a tálcát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A zselé elkészítéséhez egy lábosban összekeverjük a grapefruitlevet és a befőző cukrot, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Körülbelül 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a citromsavat. Összekeverjük, és egy pohárba töltjük a keveréket. Miután kihűlt, a zselét egy kanál vagy egy díszítőfejes habzsák segítségével a megsült rózsákra kenjük, és a málnával díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás