
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egyéb:
A vajat vágd kis kockákra, majd a többi hozzávalóval gyúrd össze tésztává. A tésztát csomagold frissentartó fóliába, és legalább 30 percre tedd a hűtőbe. Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra (légkeverés), és bélelj ki két tepsit sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát körülbelül 0,5 cm vastagságú négyzet alakra.
A tésztából vágj ki 8 cm-es négyzeteket. Mindegyik négyzet közepére tegyél 1,5 teáskanál eperlekvárt.
1. változat – nyitott szerelmes levél:
Hajtsd be a négyzet három sarkát a közepére, és finoman nyomd a lekvárba. A maradék tésztából szaggass ki kis szíveket, és helyezd ezeket a behajtott sarkok közepére, majd óvatosan nyomd le.
2. változat – zárt szerelmes levél:
Hajtsd be mind a négy sarkot a négyzet közepére, és finoman nyomd a lekvárba. A maradék tésztából szaggass ki kis szíveket, és helyezd ezeket a behajtott sarkok közepére, majd óvatosan nyomd le.
Helyezd a szerelmes leveleket a tepsikre, szórd meg porcukorral, és süsd őket körülbelül 20-25 percig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek.
Vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Tálalás előtt szórd meg újra porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás