• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás-fahéjas keksz

Hozzávalók

  • 110 g liszt
  • 40 g darált dió
  • 40 g almalekvár (vagy passzírozott almakompót, almapüré)
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 60 g hideg vaj
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 150 g Koronás Porcukor és 1,5 tk citromlé a cukormázhoz
  • felaprított dió a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd  fóliába csomagoljuk, és körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket. Helyezzük egymástól kissé távolabb őket a tepsire és süssük körülbelül 12 percig. Sütés közben érdemes figyelni, mert ha barnul ki kell venni.

Tipp: A kekszet díszíthetjük cukormázzal és darált dióval, valamint olvasztott csokoládéval.

A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a citromlével. Kenjük meg a cukormázzal az almás és fahéjas sütiket egy teáskanál segítségével. A még nedves cukormázra szórjuk a felaprított diót, és hagyjuk megszáradni.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Marcipános muffin

Cukkinis-diós brownie

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Epres-mandulás fehércsokis galette

Gesztenyés fehércsoki-szalámi

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".