• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Almás-fahéjas keksz

Hozzávalók

  • 110 g liszt
  • 40 g darált dió
  • 40 g almalekvár (vagy passzírozott almakompót, almapüré)
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 60 g hideg vaj
  • 50 g Koronás Kristálycukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 150 g Koronás Porcukor és 1,5 tk citromlé a cukormázhoz
  • felaprított dió a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd  fóliába csomagoljuk, és körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket. Helyezzük egymástól kissé távolabb őket a tepsire és süssük körülbelül 12 percig. Sütés közben érdemes figyelni, mert ha barnul ki kell venni.

Tipp: A kekszet díszíthetjük cukormázzal és darált dióval, valamint olvasztott csokoládéval.

A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a citromlével. Kenjük meg a cukormázzal az almás és fahéjas sütiket egy teáskanál segítségével. A még nedves cukormázra szórjuk a felaprított diót, és hagyjuk megszáradni.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Magvas gyümölcskenyér

Diós márvány

Epres tiramisu

Túrófánk

Szoknyafánk

Csokifészek tojásokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".