Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 12-15 nyárshoz
A rétestésztához (ha gyorsan kell elkészíteni, bolti tésztát is használhatunk (2 tekercs))
Az almatöltelékhez:
Ezen felül:
A rétestészta összes hozzávalóját körülbelül 10 perc alatt kemény tésztává gyúrjuk.
A tésztából kézzel sima golyót formázunk, egy tálat forró vízzel kiöblítünk és 15 percig pihentetjük benne a tésztát. Közben elkészítjük az almatölteléket.
Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
A tésztát lisztezett munkafelületen a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Ökölbe szorítjuk a kezünket, ráhelyezzük a tésztát, és a kézfejünkkel óvatosan, apránként széthúzzuk. Olyan vékony legyen, hogy szinte át lehessen látni rajta. A tésztát lisztezett munkafelületre helyezzük, és a vastagabb széleit levágjuk.
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A tésztát megkenjük olvasztott vajjal.
A tésztalap hosszú alsó szélére ujjnyi vastagságban almatölteléket teszünk, és egyszer vagy kétszer feltekerjük, hogy vékony, töltött csíkot kapjunk.
Levágjuk a tésztalapról, és kb. 6 azonos szélességű tekercsre osztjuk.
A tekercseket nyársra húzzuk, és az előkészített tepsire helyezzük. Ezt megismételjük a maradék tésztával.
A nyársakat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Legfinomabb, ha még kissé melegen fogyasztjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás