• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Almás rétes kuglóf

Hozzávalók

26 cm átmérőjű, kb. 2,4 liter űrtartalmú tortaforma

Hozzávalók a tésztához:

  • 420 g liszt
  • 20 g friss élesztő vagy 1 csomag instant élesztő
  • 80 g puha vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 2 szobahőmérsékletű tojás (M-es méret)
  • 200 ml hideg vagy szobahőmérsékletű tej
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Hozzávalók az almás rétes töltelékhez:

  • 2 enyhén savanykás alma
  • ½ citrom leve
  • 50 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 2 evőkanál rum
  • 75 g mazsola
  • 75 g szeletelt mandula
  • 1 teáskanál fahéj
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés

A tészta elkészítése:

Először az élesztős tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép tésztakampójával, egy kézi mixerrel vagy a kezünkkel legalább 10 percig gyúrjuk, hogy nagyon lágy, sima tésztát kapjunk.

Ezután a kissé ragacsos tésztából lisztezett munkafelületen, lisztezett kézzel golyót formálunk, és egy tálba tesszük.

A tésztát lefedjük, és meleg helyen vagy szobahőmérsékleten kb. 60 percig állni hagyjuk, amíg a tészta jelentősen megkel. Közben elkészítjük az almás rétes tölteléket.

 

Az almás rétes töltelékhez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és apró darabokra vágjuk.

Az almadarabokat a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, és jól összekeverjük.

Ezután előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel, majd kilisztezünk egy kevés vajjal kikent kuglóf formát.

Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta az almás rétes tölteléket.

Ezután a tésztalapot a rövid oldala mentén óvatosan feltekerjük, majd a két végét és a tetején lévő illesztést szorosan összenyomkodjuk.

A tésztát az illesztéssel felfelé az előkészített kuglóf formába helyezzük, és a végeit erősen összenyomkodjuk.

Az almás rétes kuglófot még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, kifordítjuk a formából, megszórjuk cukorral, és frissen elfogyasztjuk.

Tipp: A töltelék rétestésztához is remekül használható.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Ribizlis focaccia

Aszalt gyümölcsös falatok

Éclair csokikrémmel

Málnás-kekszes brownie

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Rózsafánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".