• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt gyümölcsös falatok

Hozzávalók

A tésztához:

  • 240 g natúr krémsajt
  • 240 g puha vaj
  • 300 g búzaliszt
  • 80 g Koronás Porcukor
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 200 g aszalt sárgabarack
  • 50 g aszalt áfonya
  • 30 g Barna Nád Kristálycukor
  • 4 dl víz/narancslé

A tetejére:

  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztagombócot fóliába csomagolva hűtőbe tesszük minimum 2 órára. A töltelékhez az aszalt sárgabarackot és az áfonyát felaprítjuk, és egy lábasba tesszük a Barna Nád Kristálycukorral és a vízzel együtt. Közepesnél kicsit nagyobb lángon melegítjük, és 15–20 perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd aprítógéppel vagy botmixerrel pürésítjük. A hűtőből elővett tésztát (több részletben)  lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával kinyújtjuk (kb. 4–5 mm vékonyra), majd 8–10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. A tésztalapok közepére átlósan egy-egy kanálnyi tölteléket teszünk, majd ráhajtjuk a két szemközti sarkát, és tepsire tesszük az így kapott papucsokat. Tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós krémes süti

Kakaós-tojáslikőrös kuglóf aszalt meggyel

Kókuszos marcipánrudak

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Diórolád

Meggyes rácsos

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".