Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
12 darabhoz
A tésztához:
A sajttorta töltelékhez:
Az eperkompóthoz:
Továbbá:
A vajas kekszet fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük (mixert is használhatunk).
A tészta összes hozzávalóját gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Maradjon minél hidegebb.
Az omlós tésztából golyót formázunk, kilapítjuk, letakarjuk, és legalább fél órán át a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez a tojást szétválasztjuk, és a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A túrót a tojássárgájával, a krémsajttal, a cukorral, a vaníliával, a citromlével és a keményítővel krémesre keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A sütőt előmelegítjük 175°-ra, felső/alsó sütéssel. Lisztezett munkafelületen kb. 5 mm vastagságúra vagy kicsit vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, és a muffinforma mélyedéseinél valamivel nagyobb átmérőjű köröket vágunk ki belőle. A tésztaköröket a muffinformákba nyomkodjuk.
Ezután megtöltjük a sajttorta töltelékkel, és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az epret felnegyedeljük, és a többi hozzávalóval együtt egy kis edénybe tesszük. Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 7-10 percig főzzük.
Sütés után a muffinokat hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tompa késsel kivesszük a formákból. Az eperkompótot a muffinokra öntjük, és elfogyasztjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás