• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Aszalt szilva chutney

Hozzávalók

  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg alma
  • 22 dkg aszalt szilva
  • 1 kávéskanál só
  • 3 rúd fahéj
  • 0,75 dl vörösborecet
  • 1 db narancs leve
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A lilahagymát felkockázzuk, az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percet pirítjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a többi felkockázzuk. Az aszalt szilvát is kisebb darabokra vágjuk, és az almával együtt a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük, belefacsarjuk a narancsot, hozzáöntjük a vörösborecetet és még kb. 1 dl vizet. Puhára, szinte pépesre főzzük. Ha szükséges, közben adhatunk még hozzá vizet. Főzés közben többször is keverjük át, nehogy leégjen az alja. Ha az alma már puhára főtt, beleszórjuk a befőzőcukrot, és még 10 percig alacsony lángon főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Májpástétomhoz, pirított kalácson különleges előétel lehet, de sült szárnyas májak mellé tálalva is nagyon finom.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sütőtökös chutney

Szilva-barack chutney

Alma-áfonya chutney

Aszalt szilva chutney

Mangó chutney

Chilis-gyömbéres sárgabarack chutney

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".