• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Aszalt szilva chutney

Hozzávalók

  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg alma
  • 22 dkg aszalt szilva
  • 1 kávéskanál só
  • 3 rúd fahéj
  • 0,75 dl vörösborecet
  • 1 db narancs leve
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A lilahagymát felkockázzuk, az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és még egy percet pirítjuk. Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, a többi felkockázzuk. Az aszalt szilvát is kisebb darabokra vágjuk, és az almával együtt a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük, belefacsarjuk a narancsot, hozzáöntjük a vörösborecetet és még kb. 1 dl vizet. Puhára, szinte pépesre főzzük. Ha szükséges, közben adhatunk még hozzá vizet. Főzés közben többször is keverjük át, nehogy leégjen az alja. Ha az alma már puhára főtt, beleszórjuk a befőzőcukrot, és még 10 percig alacsony lángon főzzük. Még forrón üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk. Májpástétomhoz, pirított kalácson különleges előétel lehet, de sült szárnyas májak mellé tálalva is nagyon finom.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Sárgabarck chutney

Mangó chutney

Rumos ananász chutney

Alma-áfonya chutney

Aszalt szilva chutney

Vaníliás körte chutney

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".