• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Banánkenyér

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 érett banán
  • 40 g datolya
  • 60 g Barna Nád Kristálycukor
  • 60 g olaj
  • 50 g zabpehely
  • 30 g lenmag (darált)
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 4 ek joghurt
  • 250 g liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 50 g durvára vágott dió
  • 25-40 g étcsokoládé
  • 1 banán (fele a tésztába, fele a díszítéshez)

 

Elkészítés

A liszt, a sütőpor, a dió és a csokoládé kivételével minden hozzávalót a robotgép keverőtáljába teszünk, és jól összedolgozzuk. (Vagy villával pépesítjük a banánt, vágjuk apró darabokra a datolyát, és keverjük össze turmixgépben a liszt kivételével valmennyi hozzávalót.)

Tegyük a keveréket egy tálba, és keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. A diót és a csokoládét vágjuk durvára, és keverjük a masszához. A félretett banán felét vágjuk apró kockákra (a másik felét hagyjuk meg a díszítéshez), és forgassuk a tésztába . Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A keveréket helyezzük kivajazott és lisztezett tepsibe. Helyezzünk pár banánszeletet a tetejére és szórjuk meg őket kristálycukorral (enyhén karamellizálódni fog sütés közben). Sütési idő kb. 45 perc.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres-rebarbarás túrótekercs

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Epres tiramisu

Kakaós croissant

fahéjjal és nádcukorral

Toffee karamell-almás süti

Fordított karamellás körtetorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".