• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Banánkenyér karamellszósszal

Hozzávalók

Tészta:

  • 450 g hámozott túlérett banán
  • 280 g Sugars of the Wolrd Nád Kristálycukor
  • 3 tojás M
  • 30 g pisztácia
  • 100 g joghurt
  • 50 g olaj
  • 200 g sima liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g kukoricapehely
  • 6 gramm szódabikarbóna
  • 6 g sütőpor
  • 2 g fahéj
  • csipet só

A permetezéshez:

  • 40 g tökmag
  • 30 g kukoricapehely

Karamell kenhető:

  • 100 g vaj
  • 130 g Sugars of the World Nád Kristálycukor
  • 150 g tejszín
  • csipet só

Elkészítés

Mérjük ki a banánt a tálba, minél érettebb, annál jobb. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, majd villával pépesítsük. Nem fontos, hogy a keverék teljesen sima legyen, éppen ellenkezőleg, a banándarabok nagyon finomak lesznek a süteményben. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és keverjük össze egy spatulával. Végül hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Egy olajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát. Megszórjuk a felületet a magvak és kukoricapehely keverékével. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt nyárs teljesen meg nem szárad. Kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni. A karamellhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a karamell világos aranyszínű nem lesz. Óvatosan ráöntjük a felmelegített tejszínt, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd egy tálba öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt banánkenyér egyes szeleteire vékony karamellréteget kenünk, és így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyuszibriósok

Túrófánk

Nektarinos-sárgabarackos túrós rétes

Narancsos kalács

Fekete-erdő tartlet

Mogyorós karamella

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".