• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Cseresznyés-mandulás pite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 40 dkg cseresznye

Elkészítés

200 g lisztből, 1 csipet sóból, 100 g cukorból, 10 g vaníliás cukorból, 100 g vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni. Egy keverőedénybe tegyünk 100 g szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 g cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 g mandulaőrleményt és csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25 centiméteres kerek vagy tégla alakú sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 g kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is. Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40–50 percig.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rózsafánk

Mákos-meggylekváros napraforgó sütemény

Duplabogyós-tejpite

Kókuszos-mandulás golyók

Csokigombok

Lekváros bukta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".