• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Cseresznyés-mandulás pite

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 40 dkg cseresznye

Elkészítés

200 g lisztből, 1 csipet sóból, 100 g cukorból, 10 g vaníliás cukorból, 100 g vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni. Egy keverőedénybe tegyünk 100 g szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 g cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 g mandulaőrleményt és csipetnyi sót. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél cm vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt 25 centiméteres kerek vagy tégla alakú sütőformát. A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 g kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is. Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40–50 percig.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Horgolt mintával

Almás tatin

Kókuszos marcipánrudak

Diós krémes süti

Valentin napi szíves süti

Brownie

szezámmaggal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".