• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mandulás mini kalácsok

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás+ 1 tojássárgája
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat, tojást. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, 10-12 részre osztjuk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Tekerünk rá egy hurkot, majd ebbe beforgatjuk a két végét. Tojással lekenjük, mandulaszelettel megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokis kifli

Marcipános aszalt szilvás stollen

Képviselőfánk

Sárgabarackgombócos ekler fánk

Békaszáj süti

Lekváros amarettini

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".