• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mandulás mini kalácsok

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg Barna Nád Kristálycukor
  • csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás+ 1 tojássárgája
  • 5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, nádcukrot, lágy vajat, tojást. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, 10-12 részre osztjuk. Kb. 40 cm hosszú rudakat sodrunk belőle. Tekerünk rá egy hurkot, majd ebbe beforgatjuk a két végét. Tojással lekenjük, mandulaszelettel megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük őket.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Erdei gyümölcsös-mandulás pite

Répás süti csészében

Zabpelyhes-áfonyás-szedres süti

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Keksztekercs

Kókuszos marcipánrudak

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2023 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".