• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Báránykás muffinok

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 3 evőkanál narancslé
  • 30 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 evőkanál Koronás Porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • pillecukor és fekete marcipán vagy fondant a báránykák fejének megformázásához

Elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a tojáshoz adjuk. Hozzámérjük a lisztet, a sütőport, a lekvárt és fakanállal összekeverjük. A végén még egy kis narancslét keverünk bele. Papírkapszlikkal bélelt muffinsütőbe adagoljuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt megsütjük a muffinokat. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a mascarponét a tejszínnel, a porcukorral és a citromhéjjal robotgéppel kihabosítjuk. Habzsákba szedjük és megdíszítjük a muffinokat. A pillecukrokat apró darabokra vágjuk és a krémbe nyomkodjuk. A fondantból fejet készítünk a báránykáknak.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Bogyós gyümölcsös-bodzás muffin

Mákos muffin citrommázzal

Fahéjas cupcake

Csokoládés-kókuszos muffin

Lisztmentes muffin

Citromos-málnás muffin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".